Ποδόσφαιρο και Μαθήματα Ζωής: Οι Αξίες!!!

Το ποδόσφαιρο όπως κάθε άθλημα, έχει τη δύναμη να διδάσκει τα παιδιά ΄΄Μαθήματα Ζωής''! Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό ''όπλο'' στα χέρια κάθε προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει με αίσθημα ευθύνης! Μέσα από τις πάσες, τις προσποιήσεις και τα σουτ στην καθημερινότητα ενός παιδιού, μπορούν να εμφυτευτούν αξίες που θα δημιουργήσουν ένα υπεύθυνο, ισορροπημένο, δυνατό και ευτυχισμένο ενήλικα! Τα ''Μαθήματα Ζωής'' δεν τελειώνουν όμως στις αναπτυξιακές ηλικίες. Συνεχίζονται και μετά την ενηλικίωση, γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όσοι παίζουν, κατά βάθος είναι πάντα παιδιά! Οι αντιδράσεις, τα συναισθήματα, οι χαρές και οι λύπες, τα γέλια και τα κλάματα, οι πανηγυρισμοί είναι ίδια σε ένα παιδί κι ένα ενήλικα. Γιατί, όπως συμβαίνει στη ζωή γενικότερα, όσο ζεις μαθαίνεις! Οι σχηματισμοί στα  γήπεδα για κάθε ηλικία, θα μπορούσαν να είναι οι παρακάτω και οι προπονητές σαν πρότυπα παιδιών στην αρχή και ηγέτες αντρικών ομάδων αργότερα, με την κατάλληλη καθοδήγηση θα μπορούσαν να επιδράσουν αποφασιστικά στο μέλλον του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας!

Εισαγωγή στο ομαδικό άθλημα!

Η μπάλα είναι δική μου!

Η αρχή της συνεργασίας!

Η ΄΄Χρυσή Ηλικία '' μάθησης!

Οι Αξίες μιας Ζωής!!!

Στον αγώνα της ζωής μας, όλοι μπορούμε να είμαστε νικητές! Με βάση την Οικογένεια και όχημα το Σεβασμό, ακολουθώντας με Αυτοπεποίθηση το δρόμο της Δημιουργικότητας, περνώντας μέσα από Συνεργασίες και χωρίς να σταματάς την Προσπάθεια, φτάνεις σε Στόχους που δεν είχες φανταστεί! Προπονώντας παιδιά, τι πιο σπουδαίο άραγε μπορείς να διδάξεις; 

 Σημ.: Η ιδέα να μπουν οι λέξεις στο γήπεδο σαν οδηγός για κάθε ηλικία, πήρε αφορμή από από αρχεία του LFC Foundation, ένα σχετικό πίνακα της ακαδημίας του Ajax και μια προσέγγιση του προπονητή Δημήτρη Ελευθεριάδη, ο οποίος είχε παρουσιάσει μια 11άδα λέξεων με τίτλο ''Ομάδα-Όνειρο'' το 2016. 

Ο Δεκάλογος της Προπόνησης

1. Οργάνωσε την καθημερινή προπόνηση ανάλογα με το ανθρώπινο υλικό και τις ανάγκες της ομάδος. Μην σπαταλάς τον χρόνο. Είναι πολύτιμος.
2. Γνώριζε πριν από την προπόνηση τι θέλεις να διδάξεις. Για ποιό λόγο θέλεις να το διδάξεις και χρησιμοποιώντας ποιές εφαρμοσμένες ασκήσεις σκοπεύεις να το πετύχεις.
3. Η χρονική διάρκεια της προπόνησης πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την περίοδο και την μέρα της εβδομάδας σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική και ποσοτική επιβάρυνση της προπόνησης.

Περισσότερα..